
Ana Maria Galea este nascuta la Galati. A absolvit Universitatea de Arta Teatrala din Tg. Mures la Sectia de actorie, este profesor la catedra de Arta Actorului din cadrul Liceului Vocational de Arta din Tirgu Mures, elevii sai fiind premiati la numeroase concursuri nationale. Ana Maria Galea detine un master in pedagogie teatrala si a fost invitata sa sustina numeroase workshop-uri atat pentru elevi cat si pentru studenti. A fost speaker la Conferintele Bookland in anii 2014 si 2015.
A debutat in jazz in anul 2007, fiind apoi invitata sa cante la festivaluri si alte evenimente de notorietate, intre care amintim Gala UNITER, in stagiunea „Prietenii Muzicii” organizata la Palatul Peles, „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Noaptea Bibliotecilor” la Biblioteca Nationala a Romaniei, „Vara de Jazz si Poezie la Palatul Mogosoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Targul de Carte „Vox Libri” – Deva dar si in cluburi de jazz sau teatre din intreaga tara. Artista a avut prilejul sa evolueze alaturi de Mat Maneri si Lucian Ban in cadrul proiectului „Zilele Muzicale Targumuresene” organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mures.
Ana Maria Galea se remarca prin creativitate si printr-o rara capacitate de sinteza, combinand intr-un mod inedit arta dramatica si pasiunea pentru muzica. Indrumatorii si mentorii ei in domeniul muzical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu si Mircea Tiberian. Pe langa concerte, Ana Maria sustine in permanenta o campanie de promovare a artelor spectacolului prin actiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea si promovarea de evenimente culturale, proiecte destinate tinerilor artisti. Ea este si initiatoarea proiectelor „Muzica si Arte la Muzeu”, „Seri de Jazz si Muzica Clasica la Radio Romania Tg. Mures” si a „Festivalului International Studentesc de Jazz”, pentru care a fost si project manager la prima editie.
La ICon Arts Transilvania, Ana Maria Galea isi propune, in cadrul cursului de arta actorului si a improvizatiei, sa dezvolte o parte dintre capacitatile utile atat in viata personala a participantilor cat si in cea profesionala. Printre ele enumerandu-se: autocontrolul, increderea in sine, autocunoasterea, expresivitatea corporala, expresivitatea verbal, abilitatea de a vorbi in public. Toate cunostintele dobandite pe parcursul celor zece zile vor fi prezentate intr-un spectacol de teatru bazat pe experientele personale ale participantilor la curs si pe texte din literature dramatica contemporana.