
Format in 1995, pe vremea studentiei la Universitatea de Muzica din Bucuresti, Romania, cvartetul ConTempo a devenit unul dintre cele mai apreciate cvartete tinere de azi, cu 14 Premii Internationale, numeroase turnee mondiale si peste 1200 de concerte in 46 de tari.
Au studiat impreuna cu cele mai apreciate cvartete de coarde din lume, precum Amadeus, Alban Berg , Tokyo, Emerson, Hagen si Quartetto Italiano.
Din 1992 pana in 2002, cvartetul ConTempo au colaborat ca cercetatori cu Academia Regala de Muzica din Londra, unde fiecare membru a antrenat grupuri de muzica de camera si si-au desavarsit cercetarea asupra ciclului de cvartete pentru coarde al lui Beethoven, sub indrumarea lui Sigmund Nisel.
In 2003, in urma unei auditii internationale, cvartetul ConTempo a devenit Ansamblu in Rezidenta in Galway, pe coasta de vest a Irlandei, alaturandu-se unui proiect unic, aflat acum in al doilea deceniu de existenta, sub umbrela programului de rezidenta muzicala Galway, sponsorizat de Universitatea Nationala de Muzica a Irlandei, de Consiliul Artelor din Irlanda precum si de Consiliul Local si Regional.
In 2013, in urma unei auditii europene, ConTempo a fost selectionat pentru a i se oferi rezidenta RTE pentru cvartetul de coarde la Radioteleviziunea Nationala din Irlanda.
Cvartetul de coarde ConTempo a obtinut un numar record de 14 premii internationale in competitii din Londra, Munich, Hamburg, Roma, Graz, Berlin, Bucuresti si Praga (Premiul 1 in Competitia GrosserForderpreise in Munich-Germania, Premiul 1 in competitia Valentino Bucchi in Roma-Italia, Premiul 1 in competitia Tunnel Trust din Londra-Regatul Unit, Premiul 1 in competitia Mozart in Romania, Premiul 2 in competitia internationala Johannes Brahms International Hamburg-Germania, Premiul Publicului si Premiul 3 in Competitia pentru Cvartete cu Coarde din Londra, Regatul Unit, Premiul 3 in competitia Schubert und die Musik der Moderne in Graz-Austria, Premiul 3 in competitia Max Reger in Weimar-Germania, Premiul Wigmore -Londra) precum si Premiul Uniunii Criticilor de Muzica la Bucuresti.
ConTempo a participat la numeroase Festivaluri Internationale renumite in Europa, Asia si America de Nord, printre care Berliner Festwochen, Festivalul George Enescu in Romania, Festivalul Haydn in Eisenstad, Radio France Musique, Europa Musicale in Munich, Festivalul Clasique-au-Vert in Paris, Festivalul Belfast, Queens and King’s Lynn Festival (in cadrul caruia ConTempo au interpretat ca solisti Introducere si Allegro de Elgar cu Orchestra Filarmonica Regala din Londra).
Au avut mai mult de 1200 de recitaluri de muzica de camera in locatii precum : Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall, St. John’s Smith Square si St.Martin-in-the-Fields in Londra, Berliner Philarmoniker, The Waterfront in Belfast, Max Joseph Saal in Munich, Theatre Chatelet in Paris, Auditorium in Brussels, Gedai University in Tokio, Opera House in Tel-Aviv, NCH in Dublin, San
Marino, Toronto, Madrid, Palazzo Quirignale in Roma, Lisabona, Stockholm Concert Hall, Vatican, Amsterdam, Graz, Beijing, Ateneul din Bucuresti si Academia de Muzica din Londra (unde au interpretat Introducere si Allegro de Elgar la patru instrumente Guarneri acompaniati de o orchestra formata exclusiv cu instrumente Stradivarius din colectiile RAM si Mr. Josefovitz).
ConTempo au avut onoarea de a fi invitati sa interpreteze in fata unor mari personalitati precum regretatul Papa Ioan Paul al II-lea la Castelul Gondolfo in Italia, pentru Printul Charles In Regatul Unit (in Londra si la Highrove), pentru Nelson Mandela, fostul presedinte al Africii de Sus, in fata Ministrilor UE, a castigatorului Premiului Nobel Seamus Heaney si pentru celebrii actori de Hollywood Angelica Houston, Angela Lansbury, Martin Sheen si Merv Griffin.
Producatorul Bob Quinn a realizat un documentar despre rezidenta ConTempo la Galway, „ConTempo Goes West”, care a avut premiera la Festivalul de Film din Galway.
ConTempo a inregistrat muzica pentru serialul HBO realizat de tom Hanks si Steven Spielberg, „Band of Brothers”.
In ultimii trei ani au interpretat in premiera peste 40 de noi compozitii.
Colaborarile cu diversi artisti din diferite genuri muzicale este o parte importanta a vietii cvartetului ConTempo. Adesea ei interpreteaza piese din Renasterea timpurie sau din perioada barocul. Insa sunt de asemenea pasionati de muzica jazz si pop precum si de muzica argentineana si braziliana, cantand adesea la instrumente moderne sau electrice.
Au fost invitati sa prea cursuri internationale de interpretare solo si muzica de camera in Irlanda (Scoala de Vara ConTempo in Galway, Royal Irish Academy of Music si DIT in Dublin, Concorda in Kilkenny, Music on the Shannon, IAYO etc.), in Regatul Unit (Royal Academy of Music-London, Reading School of Music), in Japonia (Gedai University of Music, Tokyo), in Romania ( Sibiu, Brasov si Bucuresti) si in Roma, Italia.
ConTempo a participat la numeroase seminarii de compozitie organizate de Dublin Institut of Technology, Royal Irish Academy of Music, Contemporary Music Centre, Association of Irish Composers, Dundalk Institute of Technology, Maynooth University , Icon Arts Academy, Universitatea de Muzica din Romania, Derry University etc.
In 2015, ConTempo Quartet va fi din nou alaturi de Academia ICon Arts Sibiu.