Dans

Cursul de dans al Academiei ICon Arts se adreseaza tinerilor interesati de dansul contemporan si de performance. Pentru a participa este necesar un minim bagaj de cunostinte in domeniu.
Profesorul cursului este Cosmin Manolescu (Romania), dansator si coregraf. 

Identitati performative
Ai nevoie de o schimbare in viata ta? Iti plac provocarile noi ? Ai vrea sa dansezi mai mult si sa iti (re)descoperi corpul? Vrei sa ai parte de o experienta performativa complet noua? Atunci vino la Icon Arts Academy 2015 sa lucrezi cu Cosmin Manolescu.

In continuarea atelierelor internationale derulate cu succes la Tokyo, Riga, Porto si Bucuresti in 2014, coregraful Cosmin Manolescu propune in cadrul Icon Arts Academy 2015 un atelier experimental de dans contemporan despre identitate avand ca tema corpul emotional cu diversele lui straturi de piele, fragilitati si vulnerabilitati. Pe parcursul atelierului participatii isi vor explora corpul si identitatea, se vor juca cu proiectii reale si imaginare ale corpului utilizand diferite surse de lumina si/sau fotografii, incercand sa-si construiasca o noua identitate performativa.

Atelierul va include exercitii de explorare senzoriala si emotionala, tehnici de miscare inspirate din dansul japonez butoh, tehnici de relaxare si masaj, sesiuni de lucru cu ochii inchisi, jocuri si experiente performative in natura si in diferite spatii domestice, ce vor avea ca tema identitatea si transferul de identitate. Atelierul va incuraja creativitatea, fiecare participant fiind invitat sa dezvolte pe parcursul atelierului un solo performativ ce va putea include text, sunet si miscare. Fiecare zi de atelier se va finaliza cu o prezentare de filme de dans si/sau discutii despre dansul contemporan. Atelierul este deschis dansatorilor si actorilor profesionisti sau celor amatori cu experienta in dansul contemporan din tara sau din strainatate. Numar maxim de participanti: 10 persoane.

Dosarul de candidatura va include o scrisoare de motivatie in limba romana sau engleza, un link video YouTube/Vimeo relevant cu tema atelierului propus de participant, o fotografie tip “selfie” realizata de participant si o scurta biografie personalizata (maxim 200-250 de cuvinte in care sa fie oferite informatii relevante despre identitatea persoanala, sex, varsta, experienta de viata, profesie, orientare sexuala, hobby etc.).

Puteti urmari reprezentatiile cursantilor din anii trecuti pe contul de YouTube al Academiei.