2013

Despre cursul de jazz vocal

Luiza Zan, cea mai buna voce a jazzului romanesc, va fi prezenta din nou in randul profesorilor IconArts in perioada 24 iulie – 4 august 2013.

Timp de o saptamana, elevii care vor alege sa lucreze cu Luiza Zan vor descoperi secretele interpretarii vocale, alergand cu sunetele printre genuri muzicale diferite si stiluri interpretative aflate la distanta de lumi intre ele.

Partea surprinzatoare este posibilitatea de a experimenta comunicarea intre arte, prin cursurile paralele de dans contemporan si voce, prin amabilitatea coregrafului Andreea Novac. Participantii vor avea ocazia sa descopere un limbaj comun intre dans si cantec, precum si sa dea un sens personal cuvantului „sincretism”.

Cursantii sunt rugati sa isi aleaga un numar de 5 piese din lista de mai jos, pentru a putea sustine partea practica a cursului de voce cu Luiza Zan.

Acompaniamentul vocalistilor va fi sustinut de un cvartet de coarde.

Antonio Carlos Jobim – The Girl from Ipanema (La Garota de Ipanema)
George Gershwin – Summertime
Dave Brubeck (by Paul Desmond) – Take Five
Dean Martin – Sway
Edith Piaf – La vie en rose
Ella Fitzgerald (by Harold Arlen) – It’s only a Paper Moon
Ella Fitzgerald (by Isham Jones) – It had to Be You
Ella Fitzgerald (by Erroll Garner) – Misty
Frank Sinatra – New York, New York
Frank Sinatra (by Bart Howard) – Fly Me to the Moon
Henri Betti – C’est si bon
James Brown – I Feel Good
Louis Armstrong (by Richard Rodgers) – Blue Moon
Louis Armstrong (by Bob Thielle & George David Weiss) – What a Wonderful World
Metallica – Nothing Else Matters
Michael Jackson – Billy Jean
Queen – Bohemian Rhapsody
Eurythmics – Sweet Dreams
Lykke Li – I Follow Rivers

Despre cursul de dans

Va propun un context in care corpul/ exprimarea prin miscare si dans vor fi staruri, un atelier in care totul va fi absorbit, gandit, interpretat, exprimat in si prin corp/ miscare. Vom face aceste lucruri folosind tehnici de respiratie, voce, contact, improvizatie si compozitie si, in final, vom strange toate lucrurile pe care le-am descoperit intr-un spectacol. Va fi intens, frumos, datator de bucurie, personal, spontan, creativ, minunat!” Andreea Novac

Despre cursul de fotografie

„In cursul din acest an voi continua abordarea ritmului in fotografie si a a echivalentului vizual al muzicii. Aceasta analogie va fi prezenta la diverse nivele ale realizarii, editarii si prezentarii fotografiei. Voi aborda prelucrarea si mai ales editarea imaginilor cu un accent pe serii de imaginii (proiect) vs unei imagini propriuzise .

Vom avea cel putin 3 teme practice pe care sa le realizam impreuna. Una dintre aceste teme va fi legata de ce imi place eu sa denumesc „Lo-fi photography” … respectiv sa ne folosim de specificitatea imaginilor de mica rezolutie si de calitate tehnica scazuta si sa le dam o “noua viata” si noi valente. Alta va fi legata de maximizarea calitatii utilizand procedee cum ar fi HDR-ul si Panoramele, alaturi de prelucrarea traditionala. O a treia o sa fie realizarea unui portret in doua moduri de abordare ( traditionala si nonconventionala).”

Cornel Lazia, profesor la sectia „Fotografie” a Academiei ICon Arts 2013

„Fotojurnalismul poate fi definit ca o realitate vizuală a informaţiei care devine mai credibilă pentru cititor dacă este însoţită de imagine. Fotografia nu înlocuieşte informaţia, ea o completează, aduce o mai mare bogăţie de detalii ce sunt descoperite de către cititor.

Dupa toate studiile, cititorul priveste mai intai fotografia, si apoi articolul, de aceea este important ca o fotografie sa-i dea un imbold acestuia sa aprofundeze subiectul.” Continuarea prezentarii cursului AICI.

Sebastian Marcovici, profesor la sectia „Fotografie” a Academiei ICon Arts 2013